ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
عليزاده محمدكاظم،سياوش منصور,گرگ يراقي محمد,قاسمي طوسي الهه,خوشاوي ميثم,صالحي مرضيه,حسن زاده اكبر، مجله دانشکده پزشکي اصفهان ، هفته دوم مرداد 1390; 29(142):715-721
مقدمه: ملاتونين هورمون مترشحه از هيپوفيز است که داراي فعاليت آنتي اکسيداتيو است و اثرات مفيدي در درمان اختلالات خواب، افسردگي و سرطان دارد. اين هورمون به عنوان يک هورمون کارديو پروتکتيو نيز شناخته شده است. در اين مطالعه به بررسي اثر ملاتونين بر روي عملکرد بطن چپ در بيماران مبتلا به نارسايي احتقاني قلب پرداختيم.
روش ها: اين مطالعه يك كارآزمايي باليني دوسوکور بود كه در ميان 60 بيمار مبتلا به نارسايي قلب مراجعه کننده به مراکز آموزشي شهيد چمران و بيمارستان نور شهر اصفهان در سال 1389 انجام شد. بيماران در دو گروه مورد (30 نفر) و شاهد (30 نفر) قرار گرفتند. گروه مورد روزانه 3 ميلي گرم ملاتونين به مدت 2 ماه و گروه شاهد به همين ميزان پلاسبو دريافت کردند. کلاس عملکردي (NYHA functional class) و کسر جهشي بطن چپ در هر دو گروه قبل و بعد از مطالعه بررسي شد و سپس ميزان تغييرات بين دو گروه مقايسه شدند. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و با استفاده از آزمون هاي Paired-t، Student-t، Repeated-measures ANOVA و x2 آناليز شدند.
يافته ها: در گروه شاهد 60 درصد بيماران مرد و 40 درصد زن و در گروه مورد 77.3درصد مرد و بقيه زن بودند. ميانگين سني بيماران گروه شاهد 11.8±67.1سال و ميانگين سني بيماران گروه مورد 6.7±63.5 سال بود (0.24=P). کسر جهشي در گروه شاهد بعد از مداخله تغيير معني داري پيدا نکرد (0.24= P). ولي در گروه مورد افزايش معني دار داشت (0.001>P).
نتيجه گيري: در صورتي که مطالعات بعدي نتايج اين مطالعه را تاييد کنند مي توان از ملاتونين در كنار ساير داروها براي درمان نارسايي قلب استفاده نمود
كليد واژه: ملاتونين، نارسايي احتقاني قلب، درمان
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
حميدي تهراني جهانگير،المپیک، 1379; 8(ضميمه شماره 15 (پياپي16)):129-138.
زمینه و هدف:با توجه به شيوع روزافزون بيماري هاي قلبي – عروقي بويژه سکته قلبي و ناکافي بودناطلاعات لازم جهت درمان اين بيماري، خصوصا در زمينه بازتواني ورزشي بيماران قلبي،اين تحقيق با هدف بررسي اثر يک دوره تمرينات ورزشي هوازي بر خصوصيات قلبي بيماران سکته قلبي انجام گرديد.
روش بررسی:در اين تحقيق اثر 8 هفته فعاليت ورزشي، هفته اي 3 جلسه و هر جلسه 30 الي 60 دقيقه بر عملکرد فيزيکي بيماراني که دچار سکته قلبي شده بودند بررسي گرديد و از ميان بيماران مرد که به تازگي سکته کرده بودند به طور تصادفي يگ گروه تجربي و يک گروه شاهد انتخاب گرديد. و متغيرهاي تحقيق از آزمودنيها اندازه گيري شد و با استفاده از نرم افزار رايانه اي spss/win و فرمولهاي آماري و با توجه به فرضيه هاي تحقيق در مورد ميزان تغييرات متغيرهاي مورد نظر به بررسي نتايج پرداخته شد.
یافته ها:نتايج اين بررسي ها نشان داد که مقايسه ميزان تغييرات متغيرهاي اکسيژن مصرفي بيشينه و مدت زمان فعاليت، قبل از تمرين نسبت به بعد از دوره تمرين در گروه تجربي داراي تغييرات معني داري در سطح p<0.05 بوده است و در ديگر متغيرهاي تحقيق داراي تغييرات معني داري در سطح p<0.05 نبوده است همچنين مشاهده شد که ميزان تغييرات متغيرهاي فشارخون سيستولي در هنگام استراحت، فشارخون دياستولي در اوج فعاليت، اکسيژن مصرفي بيشينه و مدت زمان فعاليت گروه تجربي در مقايسه با گروه شاهد داراي تفاوت معني داري در سطح p<0.05 بوده است. و در ديگر متغيرهاي تحقيق تفاوت معني داري در سطح p<0.05 بدست نيامده است.
نتیجه گیری:از نتايج اين تحقيق مشاهده مي شود که تمرينات ورزشي هوازي سبب افزايش توانايي، ظرفيت تنفسي و مدت زمان فعاليت بدني بيماران سکته قلبي گرديده است. بنابراين توجه به امر بازتواني ورزشي در مراکز توانبخشي مي تواند نقش مفيدي در بهبود اين بيماران داشته باشد. و ورزش براي آنها نه فقط مصلحت بلکه ضروري مي باشد.
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
بررسي تاثير تغيير وضعيت بيماران بر عوارض عروقي بعد از آنژيوگرافي قلبي در بيمارستان طالقاني وابسته به...
آنژيوگرافي شايعترين روش تشخيصي تهاجمي جهت بررسي عروق کرونر قلب است که با عوارض عروقي شامل خونريزي، هماتوم، ترومبوز شرياني همراه مي باشد. به منظور پيشگيري از عوارض بعد از اين روش، بيماران در وضعيت به پشت خوابيده به استراحت در تخت محدود مي شوند که منجر به ناراحتي و کمردرد مي گردد. تغيير وضعيت بيماران در تخت تغيير در روشهاي مراقبتي بعد از آنژيوگرافي مي باشد که در جهت ارتقا آسايش و راحتي بيماران ميباشد.هدف: هدف اين پژوهش مقايسه تاثير تغيير وضعيت بر عوراض عروقي بعد از آنژيوگرافي قلبي در بيمارستان طالقانيوابسته به دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني شهيد بهشتي مي باشد.مواد و روشها: پژوهش حاضر يک کارآزمايي باليني است. تعداد 130 بيمار به روش نمونه گيري در دسترس انتخاب شدند (65 مورد در هر گروه). وضعيت بيماران در هر دو گروه در ساعت اول خوابيده به پشت بود و سپس گروه مداخله هر ساعت به ترتيب در وضعيتهاي خوابيده به پشت با افزايش زاويه سر تخت به 30 درجه و نيمه نشسته تغيير وضعيت داده شد. وضعيت گروه کنترل در تمام ساعت ها خوابيده به پشت بود. عوارض عروقي با کمک چک ليست بررسي شد.يافته ها: هيچ کدام از واحدهاي مورد پژوهش دچار خونريزي، هماتوم و ترمبوز شرياني نشدند و اختلاف معني داري از نظر بروز عوارض عروقي بعد از آنژيوگرافي مشاهده نشد.بحث و نتيجه گيري: تعيير وضعيت بيماران بر عوارض عروقي بعد از آنژيوگرافي در بيماران تحت آنژيوگرافي قلبي تاثير ندارد و شايد بتوان از تغيير وضعيت بعنوان يک راهکار جهت افزايش راحتي و آسايش بيماران استفاده کرد.
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
دفيبريلاتورهاي قلبي کاشتني
ادامه مطلب...
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
تاریخچه آنژیوگرافی
این روش که در ابتدا بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شد، برای اولین بار در سال 1929توسط ورنر فورسمن بر روی انسان صورت گرفت.هدف فورسمن ابداع روشی برای رساندن مستقیم داروها به درون قلب بود، اما قابلیت تکنیک فورسمن، به عنوان یک ابزار تشخیصی توسط افراد دیگر مورد توجه قرار گرفت. امروزه سالانه بیش از یک میلیون مورد کاتتریزاسیون و آنژیوگرافی قلبی برای اهداف تشخیصی، مداخله درمانی و یا هر دو انجام میپذیرند.
نحوه انجام آنژیوگرافی
آنژیوگرافی یکی از اقدامات تهاجمی قلبی به شمار میرود به این صورت که کاتتر یا لولهای باریک از طریق سیاهرگ یا سرخرگهای پا یا دست به سمت قلب هدایت شده و مستقیماً اندازهگیریها و تصویربرداریهای لازم را انجام میدهد. اگر کاتتر از سیستم سیاهرگ وارد قلب شود. قلب راست و سرخرگ ریوی مورد بررسی قرار میگیرد و اگر از مسیر سرخرگی وارد قلب شود، آئورت، قلب چپ و سرخرگ کرونروی ارزیابی میشوند.
کاربرد آنژیوگرافی
کاربرد تشخیصی
در این روش امکان اندازهگیری مستقیم فشارهای داخل قلب (میتواند به طور مستقیم فشار خون بطنها ، دهلیزها و سرخرگهای قلبی و حتی مویرگهای ریوی را اندازهگیری نماید)، میزان اشباع اکسیژن و با تزریق ماده حاجب امکان مشاهده عروق کرونر قلب، حفرههای قلبی و عروق بزرگ (میتوان از مسیر حرکت خون در قلب یا رگهاب کرونری فیلم یا عکس تهیه کرد) فراهم میشود. کاربرد معمول آنژیوگرافی شامل تایید ناهنجاریهای احتمالی قلب و تعیین موقعیت آناتومیک و اهمیت فیزیولوژیک آنها میباشد. اغلب قبل از اقدامات درمانی مانند آنژیوپلاستی شریان (سرخرگ) کرونر، پیوند عروق کرونر یا عمل جراحی دریچهها نیز به آنژیوگرافی قلبی نیاز است.
کاربرد درمانی (آنژیوپلاستی)
اقدام دیگری که گاه از طریق همین کاتر انجام میگردد آنژیوپلاستی نام دارد. آنژیوپلاستی به معنی باز کردن یا ترمیم رگ میباشد. در این روش رگ مسدود توسط بادکنکی متسع میشود و چند ثانیه در این حالت نگاه داشته میشود تا رگ باز شود. گاهی نیز برای محکم کاری یک لوله محکم به نام استنت (Stent) داخل رگ مسدود قرار داده میشود تا از انسداد مجدد آن جلوگیری به عمل آید.
در مواردی که آنژیوپلاستی با موفقیت روبرو نمیشود یا تعداد رگهای مسدود یا شدت انسداد آن زیاد باشد از اقدام دیگری به نام بایپس شریان کرونروی (یا عمل کنار گذر) استفاده میشود. در این عمل جراحی که معمولاً چند ساعت به طول میانجامد تکهای از سیاهرگهای پا یا سرخرگهای داخل قفسه سینه بریده شده و به صورت کنار گذر در محل انسداد سرخرگ کرونری پیونده زده میشود تا جریان خون به نواحی پائین دست آن برقرار بماند و از سکتههای قلبی یا قطع کامل جریان خون پیشگیری شود.
عوارض آنژیوگرافی
انجام این بررسی نیاز به یک روز بستری شدن دارد ولی انجام آن دقایقی بیش به طول نمیانجامد و معمولاً بیمار بدون عارضهای خاص از بیمارستان مرخص میشود. اگر در حین عبور کاتتر بیمار دچار مشکل شود معمولاً میتوان به سرعت داروهای لازم را به طور مستقیم به داخل قلب تزریق کرد و مشکل را رفع نمود. اگرچه آنژیوگرافی قلب معمولا روش بیخطری است، بصورت نادر ممکن است با عوارضی چون آسیب عروق، نارسایی کلیه (به علت ماده حاجب) سکته قلبی یا مغزی همراه باشد.
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc
قلب يكي از مهمترین اعضاي بدن است كه وظيفه خونرساني و رساندن اكسيژن و مواد غذايي به سایر قسمتهاي بدن را به عهده دارد. قلب انسان داراي 4 حفره ( 2 دهليز و 2 بطن ) و 4 دريچه (دريچه سه لتي يا تريكوسپيد- دريچه دو لتي يا ميترال - دريچه ريوي و دريچهآئورت ) است.
دريچه هاي قلب باعث مي شوند كه جريان خون در يك جهت حركت كند. درهر ضربه كه قلب خون را پمپاژ و سپس استراحت ميكند، فشار به ديواره قلب افزايش يا كاهش مييابد.
در بیماری های دریچه ای، فعالیت و عملکرد دریچه ها دچار اختلال می شود. مثلاٌ دريچه ای ممكن است به حد كافي بسته نشود و در نتيجه به جریان خون اجازه مي دهد كه بر خلاف مسير يك جهت تعيين شده حركت كند. وجود دريچه ناسالم ممكن است موجب بزرگ شدن عضله قلب و افزايش فشار كاری قلب شود.
اين فشار اضافي موجب پيدايش نشانه هايي از قبيل خستگي مفرط، درد قفسه سينه، تنگي نفس و سرگيجه مي شود كه احياناٌ شما آن را تجربه نموده ايد. اختلالات دريچهاي ميتواند به صورت تنگي يا نارسايي در هر دريچه ای بروز كند.
انواع دريچه هاي قلب :
1 - دريچه دو لتي ( ميترال ) : اين دريچه بين دهليز چپ و بطن چپ قرار دارد. خون اكسيژن دار كه از طريق سياهرگ ريوي به داخل دهليز چپ مي ريزد با فشار معيني دريچه ميترال را باز می کند و به داخل بطن چپ تخليه ميگردد. پس از ورود خون به بطن چپ اين دريچه بسته ميشود. در صورت اشكال در عملكرد اين دريچه و خوب بسته نشدن آن در عملكرد قلب اشكال بوجود ميآيد
ادامه مطلب
موضوعات:
CCU ,
بر چسب:
عمل دریچه های قلب، عمل تعویض دریچه های قلب، عمل جراحی آئورت، عمل جراحی آئورت، عمل جراحی قلب، مراقبتهای پرستاری بعد از عمل جراحی قلب، بطن راست و سرخرگ ریوی، آئورت، میترال، سه لتی، عمل تعویض دریچه های قلب و مراقبتهای پرستاری، قلب، جراحی ,
عمل تعويض دريچه هاي قلب و مراقبتهاي پرستاري,
CCU,
منبع:پایگاه پرستاران جوان
تاریخ: پنج شنبه 9 تير 1390برچسب:
,
ارسال توسط سعيد باباجاني-ارشد مراقبتهاي ويژهMSc